Menstruatieklachten

Er zijn maar weinig vrouwen die absoluut geen klachten hebben zo rondom de menstruatie. Soms zijn de klachten kortdurend en niet echt vervelend. Veel vrouwen echter zijn niet op hun best in de maandelijkse periode. Er kan een heel scala aan klachten optreden zowel op mentaal-/emotioneel gebied alsook op lichamelijk gebied:
· extreme geïrriteerdheid
· huilerig
· dwars
· onhandigheid en/of krampen
· pijnlijke borsten
· vocht vasthouden
· diarree, misselijkheid
· opgeblazen gevoel

Sommige vrouwen lijken een totaal andere persoonlijkheid aan te nemen zo rond/tijdens de menstruatie. Menstruatieklachten kunnen goed homeopathisch behandeld worden.
Vaak wordt (al op jonge leeftijd) de pil geslikt om zo de klachten te laten afnemen. Over het algemeen zijn klassiek homeopaten geen voorstander van het gebruik van de anticonceptiepil. Homeopaten houden niet van onderdrukken. De anticonceptiepil kent veel bijwerkingen en is niet zo ongevaarlijk als altijd wordt geschetst.
Problemen rond de menstruatie kunnen goed behandeld worden met klassieke homeopathie.

Indien er sprake is van tussentijds bloedverlies, sterke toename in de hoeveelheid bloed die wordt verloren of langdurig vloeien dan is het altijd verstandig een controle door een gynaecoloog te laten plaatsvinden. De mogelijkheid bestaat dat er afwijkingen aan de baarmoeder zijn. Dit hoeft echter geen beletsel te zijn voor het starten van een homeopathische behandeling.

Samengesteld tezamen met bron: www.klassiek-homeopaat.info